Zelená Kočka: Brno voyage - večeře

14.7.2009
Posledním (nepočítaje toast ráno k snídani) zastavením mého výletu do Brna byla restaurace Zelená Kočka. Prý je v Brně celkem vyhlášená a to jak svým jídlem, tak i atmosférou. Večeře tedy slibovala zajímavý zážitek.

Musím hned na rovinu říct, že jsem se těšil asi moc a moje očekávání nebyla tak úplně naplněna.

Ale popořadě...

Atmosféra 88%

Zkazky o parádním prostředí nelhaly. Interiér je zařízen opravdu stylově. Zejména mne zaujala v podlaze vykládaná kočka u vstupu a pěkný bar, který dominuje celému prostoru. Rozhodně by však stálo zato sladit barvu obložení a vyházet přebytečné dekorace tak nějak nepasující do stylu české hospůdky (když už to riskli tím, že pivo servírují na porculánových podtáckách).

Jídlo 64%

V Zelené Kočce jsem si dal vepřovou panenku Zelená Kočka. Panenky moc nebylo (alespoň ve srovnání s grilovanou panenkou v Polominu), zeleného bylo akorát a chutnalo skvěle. Jednalo se o čerstvý nahrubo nasekaný špenát, který byl do panenky zarolován a celé to bylo pěkně do zlatova opečené. Do dokonalosti tomu ovšem chyběl nápad. Jaký? To bohužel nedokážu říci, prostě něco, co by z jídla udělalo víc, než jen vepřové se špenátem. Zarážející ovšem byla obloha. Nestačila už jen klasická hnusárna, šéfkuchař přihodil ještě dvě kolečka pomeranče, na jistotu.
Přílohou byly extra servírované opečené brambory s česnekem a majoránkou, které byly spíše smažené brambory s česnekem (bohudík ne nahořklé) a bez majoránky. Za zmínku stojí to, že nahřátý talíř byl pouze u přílohy. Čerstvě umytý? Přihřívané brambory v mikrovlnce? Něco jiného? Laskavý čtenář ať sám posoudí (nejlépe přímo ostrým testem restaurace).

Nápoje 53%

Měl jsem příležitost ochutnat jen jedenáctku Dalešice. Důvod, proč se v hospodách vyskytuje jen sporadicky, je nasnadě. Plzeň nebo vínečko z poměrně bohatého vinného lístku mohlo být lepší (nebo alespoň nechutnat po chlívku), čili toto hodnocení se týká pouze Dalešic.

Jídelní lístek 33%

Nuda, jako obvykle. Umolousané desky s fóliemi plněnými wordovskými tisky. Ble.

Výběr z lístku 37%

Rakovina českých restaurací bujela i zde. Zhruba tak o 100 jídel více, než by restaurace měla mít, pokud si chce zachovat kvalitu připravovaných jídel. Alespoň tam nebyla kuřecí prsíčka na tisíce způsobů a přesto stejně. Ale proč cpou do české restaurace italskou kuchyni?!

Rychlost obsluhy 91%

Obsluze se nedá vytknout ani to nejmenší. Sestávala ze tří chlapíků (promiň, Ondro), kteří pilně kmitali po place pro objednávky a s objednávkami...

Příjemnost obsluhy 94%

...a ještě měli čas ochotně poradit a slušně se zeptat v případě nejasností. Psi na terase od nich dostali vodu a rohlík. Hosté si ale museli objednat (můj všeříkající pohled z rohlíku na číšníka a zpátky na rohlík zůstal bez odezvy).

Rychlost kuchyně 84%

Ač byla hospoda poměrně slušně zaplněná, bylo jídlo hotové velice rychle. Daní byla nekvalita použitých surovin. Příkladem budiž kolegova (jinak moc dobrá) ryba s mrkví: mrkvička očividně čekala na použití v mrazáku.

Čistota 64%

Hospoda uklizená, čistota průměrná. Hyzlíky děs a bída. Objektivně podprůměr. V rámci kategorie nadprůměr.

Záchody 17%

Forma drtivě převýsila obsah. Samozřejmě ne tak, že by se člověk musel obsahem záchodů brodit (to by byla panečku recenze), ale do takového pisoáru jste zaručeně ještě nikdy nemočili. Celá stěna vypadá jako obrovský žabí obličej, kde ústa tvoří žlábek, do kterého se musíte trefit. A to je prostě problém, protože žlábek je umístěn zhruba ve výši stehen dospělého muže a já měl tedy po celou dobu pocit, že čůrám do umyvadla. Navíc jak klesá tlak, jste nuceni pomočit i spodní ret pissksichtu, páč žlábek je dost daleko od hrany. Inu, obrázek řekne víc jak tisíc slov.
pisoár u Zelené Kočky
Na pohled sice originální a pěkné, na použití ale nepraktické.
Co mne ovšem zarazilo mnohem více byla záchodová mísa. Prkýnko totiž bylo velice pečlivě a několikanásobně napříč zelepené izolačkou a vykonání případné potřeby tedy nemožné (pokud nejste ostrostřelec). Proč to tak bylo, je pro mne záhadou a je to ohromná ostuda. Rolovací hadrový ručník stačil během mojí návštěvy dojít.

Cena 41%

Couvert v podobě kečupu a sojovky za 15 korun povinně k hlavnímu jídlu? Děkuji, to si rád odpustím. A ačkoliv se hospoda nenachází v centru, byla jídla dost drahá. Očividně těží ze svého jména. Moje jídlo stálo 185 korun a příloha 30. Pivko (11° Dalešice) bylo za pěkných 23 korunek.

Celkem 68%

Hospodu rozhodně doporučuji k navštívení, pokud se budete někdy motat kolem, ale vyprávění o tom, že je to fakt výborná hospoda berte s rezervou. Ano, dobře se najíte a posedíte v příjemném prostředí. Ano, je to nadprůměr. Avšak k dokonalosti vede ještě dlouhá cesta.

Pokud stojíte o názor mého průvodce, který s touto hospodou má více zkušeností, navštivte jeho blog U zmlsané huby.

Komentáře

Přidej komentář

óda | Callander Alarcon

23.12.2009 19:57:28

Takové zbytečné věty píšu velice výjimečně a nerad, ale věru jsem se při čtění bavil.
Jenom jedna výtka; 23 korunek za pivo, které vyvěrá z trubky, jejíž druhý konec ústí na dně žlábku v hubě oné žáby, není nic pěkného.

re: óda | Gastronimo

14.7.2009 22:19:18

Hehe, něco takového jsem chtěl napsat, ale to pivko tam těm zvrhlíkům asi opravdu chutná, proto taková formulace.

Dalešice | exitak

23.12.2009 19:57:28

To pivo je fakt dobré, si první kdo si stěžuje ty zvrhlíku!

re: Dalešice | Gastronimo

16.7.2009 17:38:50

Jo, ale na co je to pivo dobré? Možná tak na to jejich monstrum na hyzlíku, jak již podotkl C. Alarcon.

- | pondelok

23.12.2009 19:57:28

no, ta priloha a zachody by ma teda vytocili dost na to, aby som bol cely cas nasraty a pozitiva prehliadal =) a tie rolovacie rucniky zvlast neznasam =)
nedostali ste k tomu aj UHO? (univerzalna hneda omacka ^_^)

re: - | exitak

23.12.2009 19:57:28

Tak na příloze jsem neshledal nic špatného a UHO fakt ne, to ze to s g3ron1mem trochu drbeme nic nemění na tom, že ta kuchyně je stále nadprůměr.

re: - | Gastronimo

16.7.2009 17:35:15

UHO jsme nedostali, ale ten pomeranč k vepřovému se špenátem byl extra vopruz. Ostatně i ten zbytek, který se skládal z rajčete, salátu a okurky, pokud si dobře pamatuji.

Jinak souhlas s exiťákem, i přes výhrady jsem si tam dobře pochutnal.

pronto | jo

23.12.2009 19:57:28

když není kam jít občas tam zajdu