Zelená Kočka: Brno voyage - večeře

14.7.2009
Posledním (nepočítaje toast ráno k snídani) zastavením mého výletu do Brna byla restaurace Zelená Kočka. Prý je v Brně celkem vyhlášená a to jak svým jídlem, tak i atmosférou. Večeře tedy slibovala zajímavý zážitek.

Musím hned na rovinu říct, že jsem se těšil asi moc a moje očekávání nebyla tak úplně naplněna.

Ale popořadě...

Atmosféra 88%

Zkazky o parádním prostředí nelhaly. Interiér je zařízen opravdu stylově. Zejména mne zaujala v podlaze vykládaná kočka u vstupu a pěkný bar, který dominuje celému prostoru. Rozhodně by však stálo zato sladit barvu obložení a vyházet přebytečné dekorace tak nějak nepasující do stylu české hospůdky (když už to riskli tím, že pivo servírují na porculánových podtáckách).

Jídlo 64%

V Zelené Kočce jsem si dal vepřovou panenku Zelená Kočka. Panenky moc nebylo (alespoň ve srovnání s grilovanou panenkou v Polominu), zeleného bylo akorát a chutnalo skvěle. Jednalo se o čerstvý nahrubo nasekaný špenát, který byl do panenky zarolován a celé to bylo pěkně do zlatova opečené. Do dokonalosti tomu ovšem chyběl nápad. Jaký? To bohužel nedokážu říci, prostě něco, co by z jídla udělalo víc, než jen vepřové se špenátem. Zarážející ovšem byla obloha. Nestačila už jen klasická hnusárna, šéfkuchař přihodil ještě dvě kolečka pomeranče, na jistotu.
Přílohou byly extra servírované opečené brambory s česnekem a majoránkou, které byly spíše smažené brambory s česnekem (bohudík ne nahořklé) a bez majoránky. Za zmínku stojí to, že nahřátý talíř byl pouze u přílohy. Čerstvě umytý? Přihřívané brambory v mikrovlnce? Něco jiného? Laskavý čtenář ať sám posoudí (nejlépe přímo ostrým testem restaurace).

Nápoje 53%

Měl jsem příležitost ochutnat jen jedenáctku Dalešice. Důvod, proč se v hospodách vyskytuje jen sporadicky, je nasnadě. Plzeň nebo vínečko z poměrně bohatého vinného lístku mohlo být lepší (nebo alespoň nechutnat po chlívku), čili toto hodnocení se týká pouze Dalešic.

Jídelní lístek 33%

Nuda, jako obvykle. Umolousané desky s fóliemi plněnými wordovskými tisky. Ble.

Výběr z lístku 37%

Rakovina českých restaurací bujela i zde. Zhruba tak o 100 jídel více, než by restaurace měla mít, pokud si chce zachovat kvalitu připravovaných jídel. Alespoň tam nebyla kuřecí prsíčka na tisíce způsobů a přesto stejně. Ale proč cpou do české restaurace italskou kuchyni?!

Rychlost obsluhy 91%

Obsluze se nedá vytknout ani to nejmenší. Sestávala ze tří chlapíků (promiň, Ondro), kteří pilně kmitali po place pro objednávky a s objednávkami...

Příjemnost obsluhy 94%

...a ještě měli čas ochotně poradit a slušně se zeptat v případě nejasností. Psi na terase od nich dostali vodu a rohlík. Hosté si ale museli objednat (můj všeříkající pohled z rohlíku na číšníka a zpátky na rohlík zůstal bez odezvy).

Rychlost kuchyně 84%

Ač byla hospoda poměrně slušně zaplněná, bylo jídlo hotové velice rychle. Daní byla nekvalita použitých surovin. Příkladem budiž kolegova (jinak moc dobrá) ryba s mrkví: mrkvička očividně čekala na použití v mrazáku.

Čistota 64%

Hospoda uklizená, čistota průměrná. Hyzlíky děs a bída. Objektivně podprůměr. V rámci kategorie nadprůměr.

Záchody 17%

Forma drtivě převýsila obsah. Samozřejmě ne tak, že by se člověk musel obsahem záchodů brodit (to by byla panečku recenze), ale do takového pisoáru jste zaručeně ještě nikdy nemočili. Celá stěna vypadá jako obrovský žabí obličej, kde ústa tvoří žlábek, do kterého se musíte trefit. A to je prostě problém, protože žlábek je umístěn zhruba ve výši stehen dospělého muže a já měl tedy po celou dobu pocit, že čůrám do umyvadla. Navíc jak klesá tlak, jste nuceni pomočit i spodní ret pissksichtu, páč žlábek je dost daleko od hrany. Inu, obrázek řekne víc jak tisíc slov.
pisoár u Zelené Kočky
Na pohled sice originální a pěkné, na použití ale nepraktické.
Co mne ovšem zarazilo mnohem více byla záchodová mísa. Prkýnko totiž bylo velice pečlivě a několikanásobně napříč zelepené izolačkou a vykonání případné potřeby tedy nemožné (pokud nejste ostrostřelec). Proč to tak bylo, je pro mne záhadou a je to ohromná ostuda. Rolovací hadrový ručník stačil během mojí návštěvy dojít.

Cena 41%

Couvert v podobě kečupu a sojovky za 15 korun povinně k hlavnímu jídlu? Děkuji, to si rád odpustím. A ačkoliv se hospoda nenachází v centru, byla jídla dost drahá. Očividně těží ze svého jména. Moje jídlo stálo 185 korun a příloha 30. Pivko (11° Dalešice) bylo za pěkných 23 korunek.

Celkem 68%

Hospodu rozhodně doporučuji k navštívení, pokud se budete někdy motat kolem, ale vyprávění o tom, že je to fakt výborná hospoda berte s rezervou. Ano, dobře se najíte a posedíte v příjemném prostředí. Ano, je to nadprůměr. Avšak k dokonalosti vede ještě dlouhá cesta.

Pokud stojíte o názor mého průvodce, který s touto hospodou má více zkušeností, navštivte jeho blog U zmlsané huby.

Nový komentář

Komentuj
Předmět:
Jméno:
osm a čtyři (číslem):