Flora: Výlet do Plzně

23.12.2009
Ač směrem na západ, tak přeci jen směrem od Prahy. Tudíž vybaven zrcátky, mušlemi a bižu jsme se vydali na výlet do západočeské, ehm, metrovesnice. Vnutili jsem se domorodému průvodci, který je shodou okolností můj dlouholetý přítel (seznámili jsme se na burze pazourků). Po trochu delším rozhodování kudy kam jsme nakonec vybrali restaurant Flora.
Kýčovitý restaurant Flora © egastronomie.cz

Leží trochu stranou, ale byl tam alespoň klid. A jelikož nás tam byl nadobvyklý počet (tři), budu většinou hodnotit z mého pohledu.

Atmosféra 77%

Hospůdka je na první pohled totálně přecpaná kýčovitou výzdobou. Na druhý pohled pořád. Na třetí také. Časem ale kýčovitost ubije obranu vašeho vkusu (ať už je jakkoliv silná) a začne se vám to líbit. Výzdoba je rovněž na požádání k prodeji, pokud jste ubití opravdu hodně. A pak tam je vláček jezdící pod stropem. Nám ovšem nejezdil, tisíc milionů bodů dolů. Musím
uznat, že ač kýčovité, bylo to pěkně sladěné a sedělo se mi tam velice příjemně.

Jídlo 22%

Objednal jsem si čertovský steak s hranolkami. Chtěl jsem medium, dostal jsem well done na jedné straně a raw na druhé. Vzhledem k průměru tedy určitě medium, vzhledem k chuťovému zážitku výblitek. Steak nejenže bylo schovaný pod neuvěřitelnou vrstvou něco-jako-leča (znáte to "Ále čo...", ne?), ale zároveň byl obohacen o vysoce imaginativní oblohu skládající se z rajčete, okurky, karamboly a pomeranče (a já bláhový jsem si myslel, že citrusy nosí Mikuláš). Hranolky škoda mluvit. Za ty prachy prostě totální šlendrián!

Nápoje 26%

K pití jsem si dal tonik, lahvový, dvě deci, za 28 korun. Když jsem si objednal podruhé, číšník vyměnil samozřejmě pouze lahev. Sklenici si milý hoste utři do ubrusu nebo souseda. Pivko bohužel nemohu posoudit, neb jsem byl nucen abstinovat.

Jídelní lístek 65%

Ničím výrazně zajímavý, ničím do očí bijící. Přehledně napsaný, zde žádná fušéřina.

Výběr z lístku 79%

Jídel až zbytečně moc, ne však přespříliš. Prý denně dělají čerstvou pečenou kachnu.

Rychlost obsluhy 72%

Nadprůměr.

Příjemnost obsluhy 35%

Lehárko, hlavně uvolněně. Bolí nás nožičky? Pohodlně se při přijímání objednávky opřeme. Potřebujeme se na něco hostů zeptat? Zavoláme na ně přes půlku hospody. Čili obsluha odpovídala kvalitativně mému bifteku. Na druhou stranu, byl číšník ochotný, bodíky nahoru.

Rychlost kuchyně 76%

Jídlo bylo připravené v rozumnou dobu, to se musí nechat. Cinkání mikrovlnky bych se nebál.

Čistota 65%

Perfektně čisto. Jak uvnitř, na záchodech tak i uvnitř v záchodech. Nicméně hodnocení táhne dolů to, že jsem nedostal čistou skleničku k druhému toniku.

Záchody 83%

Opravdu kvalitka. Sice se tématicky nehodily ke stylu restaurace, nicméně se tématicky hodily k hygieně. Voda tekla i teplá, mýdlo bylo, pouze mi chyběly papírové ručníky, které byly nahrazeny fukarem.

Cena 7%

Za ty prachy, co po nás chtěli, se v Praze najím mnohem lépe. Totálně předražené. Pivo za 26 korun (tj. 20 mušlí) v Plzni, kde do každého domu vede pivovod? Čtvrt kachny za 155 korun (dva kostěné náramky)? Zmršený biftek za tři kila? Hanba!

Celkem 39%

Podprůměrný restaurant, který zaujme spoustou věcí, jen ne tou nejdůležitější - jídlem.

Komentáře

Přidej komentář

hmhm | exitak

23.12.2009 19:57:28

Na čtvrtletní pauzu tedy dost strohá recenze pane ;-)

re: hmhm | Gastronimo

23.12.2009 19:58:24

Však to byl jeden z těch rychlejších obědů. Jelikož pak jsme měli na programu ještě nejaké to obchodování.

zkušenost | Callander Alarcon

23.12.2009 20:21:23

Už jsem tam byl třikrát a z toho jednou mi jídlo nechutnalo. Bylo to nějaký sladký hovězí. Souběžně s autorem článku jsem si objednal pstruha s mandlovou omáčkou a chutnal mi.
Dementi: Jsem člověk vychovaný stravou z jídelen. Takže mohu být použit pouze jako laťka pro negativní dojmy z jídla. To že mi jídlo chutná je pouze podmínka nutná pro to, aby bylo jídlo chutné pro ostatní. Na druhou stranu to, že mi jídlo nechutná, je podmínka postačující.

| Šneg

23.12.2009 20:54:24

Sice trošku slabší, ale jsou tam náznaky tvého úžasného humoru a snad to je jen horší návrat k pravidelným recenzím restaurací.

Sklenička | Nassie

23.12.2009 21:13:10

Je mi trochu divné, že si stěžuješ na sklenku u stejného druhu pití. Nezažil jsem aby se sklenka v tomhle případě měnila. Pokud se mění pití je samozřejmostí vyměnit i sklenku, ale pokud jsi doléval znovu stejný tonik, nevěřím tomu, že by Ti v kdejaké restauraci měnili i sklenku. Otázkou je jak by to bylo pokud by jsi o ní požádal. =)

re: Sklenička | Atalan

23.12.2009 21:30:26

Taky si myslim, ale tak treba je v techto ohledech o dost zkusenejsi

re: Sklenička | zlo

24.12.2009 1:23:13

no, ked si zoberies, kolko tam chceli za steak, tak predpokladam, ze sa hrali na trochu viac noobl restauraciu. kazdopadne od dobrej restauracie sa ocakava, ze ti vymenia sklenicku :) ale nieje to zrovna moc bezne.

re: re: Sklenička | exitak

24.12.2009 10:39:14

Máš hotelovou školu nebo si pouze myslíš, že by to tak mělo být, protože když přece chtějí být nóbl, tak všechno musí měnit? ;-)
Pravda je taková, že pokud se nemění nápoj, nebo druh vína, číšník by měl - nabídnout - výměnu sklenice. Automaticky se sklenice nevyměnují, logicky taky proč že...

| Gastronimo

24.12.2009 11:09:05

Logické je naopak vyměňovat. Časem se totiž sklenička určitě zašpiní a jak číšník pozná, že ji má vyměni? Oblézat stoly a kontrolovat skleničky? Počkat, až si host sám řekne? V restauraci očekávám, že budu plně obsloužen. A ne že se budu obsluhovat s číšníkovou pomocí. Právě proto by to mělo být automatické.

| Nassie

24.12.2009 17:09:37

Souhlasím pokud jde o víno, víno má jednu šílenou vlastnost a to, že se šíleně usazuje na skleničkách. Ale i tak, takové usazování trvá i několik hodin, schválně vyzkoušej doma. A jak řekl Exiťák, u vín jsou jiná pravidla, při nalévání by se měla správně i sklenička otřít, nebo vyměnit. A budu znovu opakovat, sklenka se mění pouze při výměně druhu nápoje. A proto se nechává i lahev - to, že obsluhující nikdy nenalévá sklenici plnou snad ani nebudu zmiňovat. =) Pokud si restaurace hrála na nóbl, jsem zvědav jestli někomu z Vás odsunul obsluhující židli, jestli Vás usadil, nabídl pití před výběrem jídla (to je ale standard) a tak podobně. (;

| exitak

24.12.2009 17:09:37

hovno :) On ti nábídne zda ji chceš vyměnit, ty řekneš buď ano či ne...

Pivo | Damiel

29.12.2009 20:48:04

Jen za 26? Tak to jsi narazil na tu levnejsi. Jsou tu i restaurace, kde das za pivo 35 a to si ho jeste musis natocit a umejt sklenici. Je to teda 12°. To tvoje byla 10°?

re: Pivo | Gastronimo

2.1.2010 10:48:28

Ano, to byla 10°. Ale nevím jak chutnala, protože jsem nemohl pít.

bla | bla

10.8.2010 15:22:32

-