Flora: Výlet do Plzně

23.12.2009
Ač směrem na západ, tak přeci jen směrem od Prahy. Tudíž vybaven zrcátky, mušlemi a bižu jsme se vydali na výlet do západočeské, ehm, metrovesnice. Vnutili jsem se domorodému průvodci, který je shodou okolností můj dlouholetý přítel (seznámili jsme se na burze pazourků). Po trochu delším rozhodování kudy kam jsme nakonec vybrali restaurant Flora.
Kýčovitý restaurant Flora © egastronomie.cz

Leží trochu stranou, ale byl tam alespoň klid. A jelikož nás tam byl nadobvyklý počet (tři), budu většinou hodnotit z mého pohledu.

Atmosféra 77%

Hospůdka je na první pohled totálně přecpaná kýčovitou výzdobou. Na druhý pohled pořád. Na třetí také. Časem ale kýčovitost ubije obranu vašeho vkusu (ať už je jakkoliv silná) a začne se vám to líbit. Výzdoba je rovněž na požádání k prodeji, pokud jste ubití opravdu hodně. A pak tam je vláček jezdící pod stropem. Nám ovšem nejezdil, tisíc milionů bodů dolů. Musím
uznat, že ač kýčovité, bylo to pěkně sladěné a sedělo se mi tam velice příjemně.

Jídlo 22%

Objednal jsem si čertovský steak s hranolkami. Chtěl jsem medium, dostal jsem well done na jedné straně a raw na druhé. Vzhledem k průměru tedy určitě medium, vzhledem k chuťovému zážitku výblitek. Steak nejenže bylo schovaný pod neuvěřitelnou vrstvou něco-jako-leča (znáte to "Ále čo...", ne?), ale zároveň byl obohacen o vysoce imaginativní oblohu skládající se z rajčete, okurky, karamboly a pomeranče (a já bláhový jsem si myslel, že citrusy nosí Mikuláš). Hranolky škoda mluvit. Za ty prachy prostě totální šlendrián!

Nápoje 26%

K pití jsem si dal tonik, lahvový, dvě deci, za 28 korun. Když jsem si objednal podruhé, číšník vyměnil samozřejmě pouze lahev. Sklenici si milý hoste utři do ubrusu nebo souseda. Pivko bohužel nemohu posoudit, neb jsem byl nucen abstinovat.

Jídelní lístek 65%

Ničím výrazně zajímavý, ničím do očí bijící. Přehledně napsaný, zde žádná fušéřina.

Výběr z lístku 79%

Jídel až zbytečně moc, ne však přespříliš. Prý denně dělají čerstvou pečenou kachnu.

Rychlost obsluhy 72%

Nadprůměr.

Příjemnost obsluhy 35%

Lehárko, hlavně uvolněně. Bolí nás nožičky? Pohodlně se při přijímání objednávky opřeme. Potřebujeme se na něco hostů zeptat? Zavoláme na ně přes půlku hospody. Čili obsluha odpovídala kvalitativně mému bifteku. Na druhou stranu, byl číšník ochotný, bodíky nahoru.

Rychlost kuchyně 76%

Jídlo bylo připravené v rozumnou dobu, to se musí nechat. Cinkání mikrovlnky bych se nebál.

Čistota 65%

Perfektně čisto. Jak uvnitř, na záchodech tak i uvnitř v záchodech. Nicméně hodnocení táhne dolů to, že jsem nedostal čistou skleničku k druhému toniku.

Záchody 83%

Opravdu kvalitka. Sice se tématicky nehodily ke stylu restaurace, nicméně se tématicky hodily k hygieně. Voda tekla i teplá, mýdlo bylo, pouze mi chyběly papírové ručníky, které byly nahrazeny fukarem.

Cena 7%

Za ty prachy, co po nás chtěli, se v Praze najím mnohem lépe. Totálně předražené. Pivo za 26 korun (tj. 20 mušlí) v Plzni, kde do každého domu vede pivovod? Čtvrt kachny za 155 korun (dva kostěné náramky)? Zmršený biftek za tři kila? Hanba!

Celkem 39%

Podprůměrný restaurant, který zaujme spoustou věcí, jen ne tou nejdůležitější - jídlem.

Nový komentář

Komentuj
Předmět:
Jméno:
tři mínus čtyři (číslem):