TGI Friday's: Steak, hamburger & rock'n'roll

1.8.2010
Musím se přiznat, že si steaky v restauracích a hospodách (tam už vůbec) nedávám. Při stavu našeho pohostinství je šance na špatně připravenou flákotu masa vyšší, než jsem ochoten podstupovat. Sice jsem to nedávnou porušil při návštěvě plzeňského restaurantu Flora, ale také jsem toho litoval. Přesto je steak jedním z mých nejoblíbenějších jídel. Sice nechápu, jak je to možné, když v mém okolí ho nikdo neudělá pořádně (zdravím rodiče) a v restauracích si ho nedávám. Vyvstala tedy otázka, kam si na steak zajít?
TGI Friday's steak ze svíčkové © TGI Friday's

Odpověď je jednoduchá. Do země hovězím plátkům zaslíbené - United Steaks of America. Ovšem na svou ambasádu mne nepustili, tak jsem vzal za vděk podnikem z řetězce T.G.I. Friday's, kterýžto se nachází na pražském Andělu.

Atmosféra 84%

Pokud chcete zažít restauraci z amerického filmu, navštivte TGI. Polstrované boxy, jukebox apod. Akorát mi přišlo, že to bylo místy dost chaotické a hlučné. Trochu víc soukromí by jistě neuškodilo.

Jídlo 94%

Nebudu se toho bát a řeknu, že steak byl nejlepší, co jsem kdy jedl. Rodiče prominou. Konkrétně jsem si dal steak z jihoamerické svíčkové s pestem ze sušených rajčat a k tomu jako příloha bramborovo-sýrová kaše. Vskutku delikátní a přesně připravená záležitost. Jako dezertík mi na stole přistál pravý čýzkejk (tvarohový koláč).

Nápoje 100%

Připadal jsem si jako gej, ale holt jsem neměl chuť na pivko, jako můj doprovod, tak jsem si dal míchaný nápoj Tom Collins. Číšník (jiný, než u kterého jsem objednával) ho suverénně sunul k mé milé společnici a mně vnucoval to pivko. Na kvalitu nápoje (ani jednoho) si ale stěžovat nemůžu.

Jídelní lístek 77%

Velice pěkně provedný. Dozvěděl jsem se vše, co jsem potřeboval, nicméně občas jsem musel trochu pátrat. Chtělo by to více přehlednosti.

Výběr z lístku 92%

Výběr jídel byl vskutku pečlivě připravený. Nicméně možná až moc minimalistický - stejků jsem očekával větší výběr. Pořád ale lepší, než kuřecí prsíčka na tisíc způsobů a přesto stejně.

Rychlost obsluhy 75%

Číšníků a číšnic po place kmital celkem hojný počet. Nicméně i tak to chvilku trvalo. Rozhodně nic hrozného.

Příjemnost obsluhy 95%

Obsluha byla velice příjemná, ochotná a usměvavá. Jako znak tohohle frenčízu, který mne ze začátku překvapil a pk pobavil je to, že když k vám obsluha přijde, tak přičupne na bobek a vy se s ní bavíte aniž byste zvedali hlavu a lámali krky. Už vidím český pingly, jak vám (mimo dorovnání míry piva slinou) poskytují nějakou podobnou nadstandardní službu.

Rychlost kuchyně 75%

U jídla jsem si nebyl tak jistý, jestli je jeho zpožděníčko způsobené pomalou obsluhou, nebo kuchařem. Takže je nakonec spravedlivě hodnotím stejně.

Čistota 100%

Stoprocentní.

Záchody 99%

Bez chuti a bez zápachu. S teplou vodou, mýdlem a čisté. Prostě perfektní. 99 dávám jen kvůli tomu, že to nevypadá jak v ráji.

Cena 60%

Jó pánové, holt jsem se kvůlivá stejku plácnul přes kapsu. Za to maso chtěli věru 390 mincí (včetně vomáčky a příloh teda jako). Za sladkej nášup.
A za ženskýho Toma Collinse něco mírně přes kilo. Poměr ceny ke kvalitě je horší než třeba v Samuraji, na jiném místě než na pražském Andělu by to jistě bylo levnější.

Celkem 90%

Pokud vám jde jen o jídlo a příjemnou atmosféru, nebudete v TGI Friday's zklamáni. Zaplatíte za to ovšem vyšší cenou. Steaky mají ale opravdu luxusní, takže pokd i vaši rodiče mají problém s upečením dobrého steaku, neváhejte a vemte je tam, ať vidí, jaké to má být.

Nový komentář

Komentuj
Předmět:
Jméno:
tři a šest (číslem):