Jak hodnotit pravidelné obědy?

24.4.2009
Vzývám vás, óóó návštěvníci mého gastronomického webu!

Já, ponížený Geronimo, si žádám vaší rady. Pokorně prosím o rozřešení problému, který již drahný čas tíží mou hlavu. Jak hodnotit restaurace, kam chodím pravidelně na oběd? Mám několik návrhů, jak to udělat.

  1. Hodnotit každou návštěvu zvlášť. Pak ale hrozí, že na tomhle webu nebudete číst nic jiného, než kolik jsem kde dostal knedlů a kde mi jakej pingl plivnul do piva. Na druhou stranu by ale takové hodnocení bylo nejobjektivnější.
  2. Ohodnotit jednou. Takto to sice bude pěkně přehledné a nebude se mi to míchat do klasických hodnocení, ale ono to nebude moc košer, že? Jeden den dostanu božský servis a odporné jídlo. Druhý den naopak a třetí den si mne mým šarmem okouzlená servírka odvede domů pro doubleplusdobré obsloužení.
  3. Souhrnně ohodnotit za nějaký časový úsek. Kompromis dvou předchozích. Umožní ohodnotit vícekrát a přesto zůstanou výsledky pěkně naagregované.
  4. Hodnotit jen zajímavé výkyvy. Sice to tu bude pěkně čtivé, ale informační hodnota se bude blížit k osmi, možná k sedmi. A když někdo bude hledat inspiraci pro svou příští návštěvu restaurace, dozví se jen, že v téhle hospodě byla obsluha nahoře bez (prsa = plus), nebo ještě výše bez (mozek = mínus).

Tento seznam zdaleka není vyčerpávající (i když mne napadá pouze jedna další možnost, kterou jsem ale nenapsal, protože pak bych nemohl použít tuto větu). Rád bych, abyste v komentářích poradili, jak tedy pravidelné obědové návštěvy hodnotit. Můžete se vyjádřit k mým návrhům a samozřejmě můžete přijít i s vlastními.

Komentáře

Přidej komentář

| exitak

15.12.2009 16:45:01

rozhodně možnost č.3

jak hodnotit | -pj-

15.12.2009 16:45:01

Samozřejmě zajímavé výkyvy s tím že jako první provedeš dosavadní subjektivní/objektivní hodnocení. Z toho budeš vycházet a třeba když se to tam začne časem kazit (což se stane spíš, protože teď se ti tam líbí, jinak bys tam nechodil že) tak o tom podáš zprávu :-)

| U.R.LOL

15.12.2009 16:45:01

Taktéž se přikláním k možnosti č.3, avšak na mou radu nedávej, protože pokud by se to neosvědčilo určite bys řekl, že za to mohu já :)

skvělá příležitost | Callander Alarcon

15.12.2009 16:45:01

Není to překážka ba naopak, je to velká výzva, autor tak může za krátký časový úsek podat o podniku zprávu, která má úroveň abstrakce vyšší než při jednorázové návštěvě, u které se dozvíme, že brambory nejsou nejlepší, ale těstoviny v té samé restauraci mohou být přesto lahodné. Bylo by pak možné diskutovat jakési pohostinské arechetypy, vyskytující se v danném lokálu.
(P.S. Mně předložený balonek by jistojistě zezelenal.)

| onasek

15.12.2009 16:47:17

Ja nic nevim, me se na nic neptejte, sem voda sem vzduch.

| pondelok

15.12.2009 16:47:17

tiez c.3 mi pride ako najrozumnejsie...a ked sa to na tom-ktorom mieste skurvi, mozes napisat skaredy clanok ako tam je hnusne, casnicka skuli a barman si co 10min glgne zo slivovice a vobec =)

| Bob

15.12.2009 16:47:17

Za mě teda asi taky č.3, ale to že tam chodíš až přespříliš často, stane se, že ti nějaké "nedostatky" přestanou vadit a už si jich prostě nevšímáš. Dle mého názoru do toho hodnocení by bylo vhodné zahrnout i poznatky třetí osoby. Někoho, kdo tuhle restauraci ještě nenavštívil. Jináč pak možná ještě jako pokračující články když bude nějaký extra výkyv od normálu

| Dami

15.12.2009 16:47:17

Tak asi by bylo nejlepsi od kazdeho trochu, jednak zhodnotit z jednorazove navstevy a postupne upravovat, ci pridavat dalsi dojmy. At mame aktualni informace :)

re: 1337 | Dami

15.12.2009 16:47:17

Jo a gero taky smrdi :)

re: re: 1337 | Gero

15.12.2009 16:47:17

Bla bla