Jak hodnotit pravidelné obědy?

24.4.2009
Vzývám vás, óóó návštěvníci mého gastronomického webu!

Já, ponížený Geronimo, si žádám vaší rady. Pokorně prosím o rozřešení problému, který již drahný čas tíží mou hlavu. Jak hodnotit restaurace, kam chodím pravidelně na oběd? Mám několik návrhů, jak to udělat.

  1. Hodnotit každou návštěvu zvlášť. Pak ale hrozí, že na tomhle webu nebudete číst nic jiného, než kolik jsem kde dostal knedlů a kde mi jakej pingl plivnul do piva. Na druhou stranu by ale takové hodnocení bylo nejobjektivnější.
  2. Ohodnotit jednou. Takto to sice bude pěkně přehledné a nebude se mi to míchat do klasických hodnocení, ale ono to nebude moc košer, že? Jeden den dostanu božský servis a odporné jídlo. Druhý den naopak a třetí den si mne mým šarmem okouzlená servírka odvede domů pro doubleplusdobré obsloužení.
  3. Souhrnně ohodnotit za nějaký časový úsek. Kompromis dvou předchozích. Umožní ohodnotit vícekrát a přesto zůstanou výsledky pěkně naagregované.
  4. Hodnotit jen zajímavé výkyvy. Sice to tu bude pěkně čtivé, ale informační hodnota se bude blížit k osmi, možná k sedmi. A když někdo bude hledat inspiraci pro svou příští návštěvu restaurace, dozví se jen, že v téhle hospodě byla obsluha nahoře bez (prsa = plus), nebo ještě výše bez (mozek = mínus).

Tento seznam zdaleka není vyčerpávající (i když mne napadá pouze jedna další možnost, kterou jsem ale nenapsal, protože pak bych nemohl použít tuto větu). Rád bych, abyste v komentářích poradili, jak tedy pravidelné obědové návštěvy hodnotit. Můžete se vyjádřit k mým návrhům a samozřejmě můžete přijít i s vlastními.

Nový komentář

Komentuj
Předmět:
Jméno:
dvě a sedm (číslem):